het leven in thailand en de streek

Het is er prachtig en de bevolking ook zóó vriendelijk 4 maanden in de korte. broek gelopen was fantastisch en geen drup regen gehad en een leuke gastheer en gastvrouw dit vergeten we niet gauw


Anny Hulshorst

Ik zag jou aanbieding op Facebook en het zag er zo goed en vertrouwd uit en dacht, misschien is dat wel leuk om
er 'n keer heen te gaan nu we dat nog kunnen want we zijn de jongsten niet meer.
Het is weer eens iets anders dan Ibiza en Spanje dus vroeg ik het eens aan Gerard wat hij er van vond en hij was het ver gelijk mee eens.

Het was ook echt de moeite waard, ook wat de prijs betrof van de studio en de lage kosten voor eten en drinken.
De studio's zijn echt 'n aanrader.
Alleen voor het weer al trek je daar naar toe, gezonde zeelucht, altijd zon, windje op het strand, schaduw onder bomen om lekker te
luieren en lekker wat eten en drinken voordat je bij het vallen van de avond naar huis gaat.

We hebben echt genoten. Bedankt voor jullie service Rien en JJ.
Warme groeten van

Anny  ( 80 jaar )

Het leven in Thailand

ETEN EN DRINKEN


Als je bij het beste strand restaurant een flinke steak of schnitzel met salad en veel Friet besteld, ben je 150 Baht kwijt, fles bier er bij 80 Baht en 10 Baht TIP= 240 Baht (6.50 Euro).


Uit eten gaan is in Thailand zo goedkoop dat het haast niet loont om het zelf allemaal te staan klarr maken !


Restaurants zijn er op korte afstand en eten wordt voor een suplementje van 1,5 euro aan huis geleverd.


Verder is bij ons aan huis en in de algemene keuken in overleg heel veel mogelijk. Rien kookt lekker en JJ is specialiste in vegetarische keuken.  


De ruime keuken staat tot uw beschikking.  Gezellig ingericht en alles er op en er aan naar europese normen.  In uw appartement heeft u bovendien een grote frigo/diepvries en koffiebufet.

Tijdens mijn 6 weken durende rondreis door Thailand was ik vooral getroffen door de vriendelijkheid van de Thai.  Terug thuis had ik nog steeds iets lieflijks over me ...  Ik denk dat het zachtaardige karakter van het boeddhisme dit teweeg brengt.


Martine Van Ishoven

Het was een onvergetelijke vakantie. Wij komen terug !


Myriam M.  

Geweldige ligging, zo rustig en toch maar 50m van het strand !


Leentje

Met een vliegtuigticket en  1.000 euro op zak gingen we op vakantie naar Thailand ...

In een hele maand hebben we de 1.000 euro niet eens op gebruikt !!!  Hotel, auto huren, op restaurant gaan ... het is allemaal zo goedkoop ginder.


David Van Tichelen

INKOPEN DOENEr is een nieuwe 7-Eleven winkel 2 km verderop geopend waar ze alles hebben  voor dagelijkse behoeften. Je kan er via het strand vlug even heen lopen of de fiets pakken.


Bruin brood 20 sneedjes 37 Baht ( 1.00 Euro)

scharrel eieren 30 st. 89 Baht (2,40 Euro)

Moccona koffie 3 in 1, 25 kopjes of 500 mgr. 100 Baht (2.65 Euro)

Suiker 1 kg. 22 Baht (0,59 Euro)

Melk 2 Liter 97 Baht (2,62 Euro)

Edammer kaas 1,9 Kg (Bolletje) 850 Baht (23.00 Euro)

Gekookte Ham 10 dik gesneden sneedjes 100 Baht (2.20 Euro)

Yoghurt 135 gr. 15 Baht (0.40 Euro)

10 Bananen 40 Baht (1.10 Euro)

Watermeloen 40 Baht (1.10 Euro)

Sappige sinasappels 1 kg. 60 Baht (1.60 Euro)

Goed Bier per 600 ml 60 Baht (1.62 Euro in de supermart, in een restaurant 80 Baht)

Pepsi / Fanta / Sprite 1,5 Liter 25 Baht (0.68 Euro)

100 % Fruit drank 1 Liter 65 Baht ( 2.00 Euro)

1 Kg Aardappelen 50 Baht (1.35 Euro)

Schoongemaakte Ananas 40 Baht (1.10 Euro)


ATM-terminals tref je op vrij veel plaatsen aan. 

En dan is er natuurlijk het echte shoppen ...  hét handelsmerk van Thailand  !


Nog nooit in je leven zal je zulke prijzen gezien hebben.   Een leuk paar schoenen voor 3 euro, of een prachtige blouse voor enkele euros ...  het is te gek voor woorden. In de grootsteden kan je trouwens in 24 u de mooiste maatrpakken laten maken.


In de grote steden heb je giganteske shopping malls maar overal in het land vind je een overvloed aan kleinere winkels. 


En dan zijn er de zo beroemde markten waar je ook een onvoorstelbaar aanbod aan namaak-artikelen aantreft.  Rolexen en Louis Vuitton-tassen bij de vleet ...     ik ken Rien als een plichtsbewuste gastheer die er alles aan doet om het zijn gasten aangenaam te maken.


Tina Misho

Wat een paradijsje hebben jullie daar !


Patrick

Om nooit meer te vergeten !


Gerard

Dag Rien, Hello JJ,

Sinds een aantal maanden, volg ik jou op op FB.
Ik ben geraakt door het totaalplaatje van Thailand, de vriendelijkheid, de natuur, de zon, de vrijheid-blijheid, de goedkope prijzen(zeg maar de geringe levensduurte, althans naar West-Europese normen.)
... de reuma in mijn benen, en, omwille van de kleinburgerlijkheid, de regeltjes, de toenemende engheid van de maatschappij op alle vlakken. Kroon op het werk, klap op de vuurpijl zijn de verkiezingen van gisteren waarbij België het rijtje van extreem-rechtse landen vervoegt in Europa. Schrikwekkend is deze evolutie waarbij ik mij steeds minder thuis voel in mijn moederland.

...
Ik ben ook niet iemand die 'very demanding' is in de herfst van mijn leven.
Wat ik eigenlijk wil is gratis: mooi weer, vriendelijke mensen en een tuin en strand aan de voordeur.
En bovendien een natuurminnende, goedlachse Rien en eega ...
En eigenlijk houdt niks me nog tegen, enkel de knop omdraaien.Ik zie er naar uit.

Groetjes en fijne avond,

Jeanette.

PERSOONLIJKE SERVICE


Als Rien van plan is om inkopen te gaan doen, zal hij even navragen of er iemand mee wil rijden om van de gelegenheid gebruik te maken.


In overleg kan er ook een rondreis door gedeeltes van Thailand worden georganiseerd met Rien als ervaren chauffeur  ( 25 jaar schadevrijin het linksrijdende Thailand ).


En Rien haalt je met plezier af op het vliegveld van Bangkok.


Chatten met Rien :  https://www.facebook.com/rien.homestayrayong.9


Wel aan het tijdsverschil denken aub ...  het is in Thailand 5 uur later ( in de winter 6 uur later )


VERVOER


Omwille van de lage prijs ga je met plezier even vol tanken en de auto zelf kost ook al niet al te veel ...


Rien haalt je op van het vliegveld in Bangkok voor 65 euro.


Maar het geliefde vervoermiddel hier is de driewieler de Saamlot, gemotoriseerde driewieler met overkapping en bankjes op de zijbak. Vele toeristen huren hier zo'n voertuig waar de hele familie ineens mee mee kan.


Het plaatselijke openbaar transport heet 'Songtel'en is een pickup met achterbak waarop banken en een dak. Hij stopt als je een gebaar met je handen maakt dat je mee wilt. Je gaat op 'n bank zitten en er zitten bel-knoppen waarop je drukt als je er af wilt. Ze rijden tussen de steden Rayong-Ban Phe en Kleang. Als je er af stapt, moet je de chauffeur 30 Baht per persoon geven (door het openstaande zij-raampje) Vanuit Ban Phe rijden elk uur 9 persoons Minibusjes (Van) naar verschillende bestemmingen maar vooral naar Bangkok (200 Baht per persoon) van waar uit men door heel Thailand kan. Rayong heeft een groot busstation waar men de bus naar verschillende steden in Thailand kan nemen.


Auto huren kost 800 Baht (21 Euro) per dag.

Een driewieler (Saamlot) huren kost laagseizoen 200 en in het hoogseizoen 250 Baht (6,60 Euro) per dag. Voor 'n maand of langer valt te onderhandelen natuurlijk.

Brandstof, Benzine kost 32 Baht (0,85 Euro) per Liter.

307

Openbaar vervoer in Thailand, zo gemakkelijk en goedkoop ! Je kant feitelijk overal langs de weg staan en met het handgebaar dat hij moet stoppen of dat je mee wilt, stopt hij en laat je achter op een bankje plaatsnemen. Het gaat dan om een pickup met een dak boven de achterbak, de hierboven genoemde 'Songtel'. Die brengen je voor minder dan 1 Euro naar de volgende stad of het 6 km of 25 km is, dat is gelijk.

Voor langere afstanden zijn er de Touringcars of Minibusjes 'Van's' genaamd voor 9 personen. Voor 250 Baht (7,25 Euro) reis je van ons naar Bangkok (250km) Maar dat gaat eigenlijk naar elke andere bestemming in Thailand.

Als je onafhankelijk wil zijn, dan kun je voor 200 Baht per dag een motor (dikke bromfiets) huren of een Saamlot waar je met het hele gezin op kan ! Kost tussen 250 en 300 Baht per dag. Als je zoiets per maand wil huren zakt de dagprijs.


Rien : 'Ik rij al 25 jaar schadevrij in Thailand en ga 1 a 2 x per week naar een grote supermarkt en ik vraag aan mijn gasten steeds of ze mee willen om grote in te kopen zoals bvb in de Makro.'


Niet vergeten : de Thais rijden links !   Als je je daarbij niet op je gemak voelt dan vraag je Rien toch even om je te rijden.  

Wij hebben fietsen ter beschikking van onze gasten. Het zijn Japanse makelij met versnellingen en boodschappen mand voorop.

Klimaat info Thailand

dit is 31 december !!!

Het weer nu live bekijken via de webcam hier bij ons in Rayong 

Je verzekeraar zal je vast graag naar Thailand zien vertrekken om daar zo veel goedkoper verzorgd te worden !

DE STREEK


Ruim 30 km lang niets dan witte stranden en zachtglooiende golven die zomer en winter op u liggen te wachten ...


Maar ook bergen en watervallen zijn niet veraf ...  gezellige vissersdorpjes waar je lekker kan eten ... en lokale markten zijn een absolute must ...


Het rijke culturele erfgoed van Thailand is alom bekend.  Niemand verlaat dit land zonder een bezoek te hebben gebracht aan een boedistische tempel...


De heldere wateren zullen diegenen onder u bekoren die gaan snorkelen en duiken.  Unieke onderwaterflora en fauna ...   The area has 30 km’s of white sand beaches and many other attractions as Budhist Tempels, Fishermen’s villages, Mountains, waterfall’s, Island’s, Market’s, diving, snorkling, many good restaurants with reasonable prices.


Nationale Parken Rayong - Koh Samed

KLIK OP ELKE PAGINA OM TE VERGROTEN

HET LAND


Thailand, officieel het Koninkrijk Thailand, is een koninkrijk in Zuidoost-Azië. De hoofdstad van Thailand is Bangkok. Tot 1939 heette het land Siam. De Thaise naam van het land is "Prathet Thai", waarbij Prathet land betekent en het woord Thai wel geïnterpreteerd wordt als vrij. In dat geval zou Thailand dus letterlijk "vrij land" betekenen. De spelling van het Thaise woord thai met deze betekenis in Thais schrift verschilt echter enigszins (ไท versus ไทย) hoewel de uitspraak van beide woorden identiek is. De naam Thailand had oorspronkelijk ook een politieke strekking in verband met aanspraken op land in met name Laos, waar etnische Thai wonen.


Thailand wordt in het oosten begrensd door Laos en Cambodja, in het westen door Myanmar en de Andamanse Zee, in het uiterste zuiden door Maleisië en in het zuidoosten door de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.


Koning Rama IX Bhumibol Adulyadej is op 13 oktober 2016 overleden. Kroonprins Vajiralongkorn had aangegeven zijn kroning tot koning te willen uitstellen, zodat hij zich daarop kan voorbereiden. Op 1 december 2016 heeft hij de uitnodiging van het parlement om koning te worden, aangenomen. Er werd tot een jaar na de dood van zijn vader gewacht met de formele kroning, zodat hij pas op 13 oktober 2017 koning van Thailand werd.


De nationale feestdag is 5 december, de verjaardag van Rama IX. De munteenheid is de baht, onderverdeeld in 100 satang.


FESTIVALS EN FEESTDAGEN


Loi Krathong in Chiang Mai


In Thailand worden de volgende grote festivals en feestdagen gehouden:


Chakridag, 6 april

Songkran (Thais Nieuwjaar), driedaags festival dat het Nieuwjaar in Thailand inluidt 13 t/m 15 april

Boeddhistisch Nieuwjaar (Theravada), 20 t/m 22 april

Kroningsherdenkingsdag, de dag dat de huidige koning werd gekroond 5 mei

Vesakha Puja, geboortedag van Boeddha, valt op de 6e volle maan

Asalha Puja, 28 juli

Verjaardag van koningin Sirikit, 12 augustus

Pravarana, kathinadag, 14 oktober

Chulalongkorn dag, 23 oktober

Loi Krathong, laatste volle maan in november

Verjaardag van koning Bhumibol Adulyadej, 5 december

Dag van de constitutie, 10 december

312

BLIJF IN CONTACT :  TV en INTERNET


Hier een voorbeeld van de TV zenders die we in het programma hebben.


Travel Planet en meerdere reis programma's. National Geographic, Discovery, Lonely Planet, Verschillende kook programma's, dieren en natuur, Enkele FOX en enkele True-sport progarmma's met o.a: Snooker, Tennis, Rugby, Badminton, Tennis, Golf, Voetbal, Auto- en Motor sport, 5 Film zenders, CNN, BBC, TV5 Monde, Deutsche Welle, Australia plus... in het Engels.


En er is uiteraard WIFI zodat je op je laptop je hollandse series gewoon verder blijft kijken.  Wel even voor uw vertrek checken want sommige zenders of sommige programmas kun je niet buiten europa streamen.


 

ONZE ONMIDDELLIJKE OMGEVING


We wonen op 50 meter van het plaatselijke strand waar men een paar gezellige restaurants met zowel Thais als Westers eten kan bestellen, kwaliteit voor heel schappelijke prijs.

Er is ook een zwembad wat tegen een betaling van 100 Baht per persoon per dag van s’morgens 08.00 tot middernacht gebruikt mag worden en waar men tussentijds kan in- en uitlopen.

Het strand is een heel geleidelijk aflopend ruim strand van zo’n 15 km lang wat vlak bij als een baai wordt gevormd daar een kaap, bestaande uit een berg wat natuurreservaat is. Langs het hele strand vindt men schaduw onder een strook Pijnbomen afgewisseld met Teak- en Palmbomen.  Dan loopt er een touristische parallelweg langs de hele kust met voornamelijk plaatselijk- en touristisch verkeer ook geschikt voor toeren op de fiets of gehuurde Bromfiets of gemotoriseerde driewieler (saamlot).


Klik om ons straatje te zien op google maps : 

https://www.google.com/maps/@12.5934246,101.4167373,3a,75y,216.53h,69.56t/data=!3m6!1e1!3m4!1su42gE8coMD0WaE3eyocmPQ!2e0!7i13312!8i6656


Langs deze weg staan overal gemotoriseerde keukens die heel goed Thais eten verkopen en voornamelijk aanleveren aan mensen die hebben plaatsgenomen in strandstoelen door stenthouders verhuurd langs het hele strand. Men heeft schaduw van parasol en bomen. Huurprijs per stoel in ongeveer 0,55 Euro (20 Baht). Bij sommigen mag men gratis zitten als men er eten en drinken besteld. Prijs is voor ’n hele dag !!!


De kustweg is ook in het hoogseizoen en op Thaise feestdagen relatief rustig omdat het overige verkeer gebruik maakt van de 5 km landinwaarts gelegen snelweg die van Bangkok naar Chantaburi voert. Gaat men bij mij de poort uit en linksom de hoek, komt men na 30 meter bij de kustweg die landinwaarts om het natuurreservaat heen moet om 5 km verderop bij het volgende stadje ‘Ban Phe’ weer terug te komen bij de kust.


Ban Phe is bekend want alle veerdiensten naar het touristisch eiland ‘Koh Samed’ vertrekken daar van verschillende pieren. Het stadje heeft eigenlijk alles wat je nodig hebt voor kort en lang verblijf. Er zijn verscheidene banken, winkels, markten, restaurants, koffie-shops, kappers, grotere supermarkten zoals Food-Makro, Tesco Lotus, Big-C, ook veel kleinere zaken en 3 7-eleven shops. Ook een busstation voor de Minibus naar Bangkok b.v. die elk uur vertrekken en waarmee men voor 200 Baht (5.50 Euro) na 3 uur reizen in Bangkok staat.Ban Phe heeft verder enkele scholen, Postkantoor, Politie bureau, Toeristenpolitie en enkele overheidsgebouwen. Het is een gemoedelijk stadje waar men ’n pizza of hamburger kan eten maar omdat we aan de kust leven is ‘seafood’ nadrukkelijk aanwezig.


Als Ban Phe te klein is voor u, dan ligt richting Bangkok / luchthaven op 20 km bij ons vandaan de stad Rayong. Daar vindt men alles in het groot. Zoals grote Makro, Central Plaza waar men gemakkelijk de hele dag kan shoppen in koelte, Grote Big C en Tesco Lotus, Op 300 km afstand ligt het grote busstation van waaruit men met grote- of kleine bus naar alle hoeken van het land kan reizen. Lokaal kan men zich voor een heel zacht prijsje (minder dan ’n Euro)verplaatsen middeels een ‘songtel’(een pickup met banken en dak boven de achterbak) men kan overal opstappen (handgebaar dat je mee wilt) en afstappen (door op ’n belletje te drukken)  Het gaat wat langzaam maar gemoedelijk, tesamen met de plaatselijke bevolking die niet over eigen voertuig beschikken.


Heeft men een ruimer budget en durft men het aan om zelf een motor/bromfiets te rijden, kan men die huren, met of zonder chauffeur of een driewieler (zijspan met bankjes en overkapping) als men zoiets per maand wil huren, kost dat per dag natuurlijk aanzienlijk minder dan wanneer men per dag huurt. In het hoogseizoen ligt de huurprijs per dag rond de 10 Euro voor de 3 wieler. Voor de motor rond de 6.50 Euro. De meeste rijders gebruiken geen helm omdat de plaatselijke politie bijna onzichtbaar is en heel veel door de vingers ziet maar dat betekend wel dat men risico neemt. Zorg er voor dat je een geldig Internationaal rijbewijs bij je hebt. Een luxere optie is een auto die men vanaf 800 Baht (21,50 Euro) per dag kan huren, Voor ’n maandprijs kan men onderhandelen.Thailand is ook een

cultuur van rust, eenvoud, eerbied en respekt

We staan hier bij de kassa in een grote supermarkt,

als het meisje het wisselgeld heeft gegeven buigt zij en vouwt de handen terwijl zij zegt  :  


ขอบคุณครับ

( in het nederlands ' dank u wel mijnheer '

En dat doet ze dus de hele dag door bij elke klant ...   

Aan bvb een infobalie van de dienst voor toerisme zie je de meisjes dus aan de lopende band steeds weer die lieflijke groet brengen.

Op een klein stukje in het uiterste zuiden te na gesproken, is Thailand een boeddhistisch land.

Het boeddhisme is een godsdienst van vredelievendheid. 

Als boeddhist moet je eens in je leven in het klooster geweest zijn. Het heeft geen belang of het 1 dag, 1 jaar of een heel leven is. En je mag het ook doen wanneer je dat zelf wil.  Mocht je overlijden zonder aan die verplichting te hebben voldaan dan is er geen zalig hiernamaals voor je weg gelegd. Vandaar dat vele Thai er als kind al voor kiezen aan die godsdienstige eis te voldoen.   

En dan was er nog die naar westerse normen onvoorstelbare verering voor koning Bhumibol en koningin Sirikit. Er moet gezegd dat koning Bhumibol een heel charismatische figuur was die bovendien een talentvol saxofonist was en verscheidene octrooien op zijn naam had staan. Hij was bvb de uitvinder van een systeem om het te laten regenen. 

De dag van zijn verjaardag draagt zowat iedere Thai iets geel, de lievelingskleur van de koning. 

U ziet hen hierboven op de foto met in hun midden hun zoon die onlangs tot koning werd gekroond.


OVERWINTEREN IN THAILAND


Geadviseerd overwintering-seizoen:

Vanaf 15 october kan men hier het beste inchecken voor een overwintering. Dan heeft men de herfst kleuren in de natuur in Europa mee gemaakt en is men weg als de bladeren vallen en de eerste koude nachten komen

.

Het regenseizoen begint ongeveer per 1 mei, dan zou men het beste naar huis terug kunnen keren om van de Lente te gaan genieten.

Het regenseizoen is het zo geheten ‘toeristisch laag seizoen’:

Het regenseizoen is veranderd ten opzichte van vroeger, Het start rond 1 mei en dat is een regen maand, Juni is wisselvallig maar zee en regen water zijn aangenaam van temperatuur. De temperaturen zijn tussen de 25 en 30 graden, niet de vochtige hete periodes waarover wordt gesproken want wij wonen in een uitzonderlijke hoek aan 2 kanten omgeven door hoge heuvels en 1 kant de zee waar de wind vandaan komt. Wij ervaren vanaf half juni weken lange droge periodes, sommige dag blijft de zon merendeels verscholen.


Rond 15 oktober begint het droge seizoen wat het ‘Toeristisch hoogseizoen’ wordt genoemd. Dan wordt het behoorlijk druk en gaan de huur prijzen overal flink omhoog, behalve bij ons.


ZOVEEL GOEDE REDENEN OM TE OVERWINTEREN IN THAILAND

1. Uitstekende medische zorg


Een belangrijk aspect voor overwinteraars, zijn de medische voorzieningen in het land van bestemming. De meeste overwinteraars zijn op leeftijd en willen bij gezondheidsproblemen een beroep kunnen doen op professionele medische zorg.

De medische faciliteiten in Thailand zijn bijzonder goed te noemen veel artsen zijn in Europa of de VS opgeleid. De meeste Thaise ziekenhuizen hebben de beschikking over de modernste apparatuur. Vooral in de grote steden evenals de toeristische gebieden zijn voldoende ziekenhuizen en goed opgeleide artsen voorhanden. De artsen spreken Engels. Er zijn geen wachttijden voor medische zorg

Vraag bij uw zorgverzekeraar na hoe lang u aaneengesloten buiten Nederland mag zijn. Meestal is dat 6 maanden.

U zult ook wel een reisverzekering willen afsluiten. Vraag na als u medische zorg nodig hebt, hoe dat in zijn werk gaat, dus de stappen die u moet maken als u zich aanmeld in een ziekenhuis of een medische post.

Eventueel vergezeld Rien u en kan eventueel vertalen.


2. Het klimaat


Je gaat overwinteren om het gure klimaat in Nederland te ontvluchten. Hoe zit het met de weersomstandigheden in Thailand?

Thailand heeft warme winters. Je kunt nauwelijks van een winter spreken met overdag temperaturen van tussen de 25 en 35 graden. De gemiddeld laagste (dag)temperatuur is 25°C maar in het Noorden in de bergen bij steden als Chiangmai en Chiangrai kan dat 20 graden zijn.  Winter is de periode tussen 1 november en 1 april.  Dan is het tevens het droogste seizoen in het Zuid-Oosten.

De gemiddeld hoogste temperatuur is 34°C. April is de heetste maand tussen de 35 en 40 graden over dag. Wil je het wat koeler?  Aan strand is het heerlijk en het zeewater is warm. Op gevorderde leeftijd regelmatig zwemmen (in zee of het zwembad) is goed om de spieren soepel te houden en het zoute water is goed voor je huid..


3. Het lage prijspeil


Niet iedere overwinteraar beschikt over een ruim budget. Soms is er alleen sprake van een uitkering. Omdat de woonlasten in het eigen land ook doorlopen is het belangrijk dat je overwinterd in een land waar het prijspeil lager is. Zo heb je meer te besteden.

Bedenk je wel dat je Nederland in de koudste maanden voor een lange periode verlaat en dus een minimum aan energie gebruikt in je huis waardoor het gemiddelde maandelijkse voorschot wat de Nutsbedrijven verlangen, drastisch verminderd. Daar bespaar je dus best veel op.

Ondanks de sterke Thaise Baht is het nog steeds goedkoop in Thailand. Eten en drinken kost de helft. Wanneer je de grote winkelcentra links laat liggen en de plaatselijk marktjes bezoekt kun je prima leven van een bescheiden budget. Zie enkele prijzen elders op deze website.4. Enorme keuze aan accommodaties


Tijdens de overwintering is er sprake van dubbele woonlasten. Een overwinteraar wil graag een nette,  veilige, comfortabele en goed begaanbare accommodatie tegen een lage prijs. Liefst energiekosten en service kosten inbegrepen zodat men weet waar men aan toe is. Dat er ook iemand in ‘moederstaal’ aanspreekbaar is en je kan adviseren en eventueel kan helpen.

In dit geval woont Rien er bij en is een Thailand specialist.


5. De beroemde Thaise keuken


Wanneer je een paar maanden in het buitenland overwintert wil je gevarieerd kunnen eten. Ook Hollandse kost. Dit moet daarnaast betaalbaar zijn.

Vlakbij aan het strand bevinden zich een aantal heel goed restaurants.

De Thaise keuken is wereldberoemd. Smaakvol en gevarieerd. Ben je geen liefhebber van Thais eten? In de toeristenplaatsen struikel je over Europese restaurants.  Hamburger, Spaghetti, Pizza, Biefstuk, Schnitzel  e.d. kun je er vinden. Verder zijn er grote supermarkten als Makro, Tesco-Lotus en Big-C waar men brood, Melk, gehakt, varkenslapjes, kip-file, Ham,  Yoghurt, Kaas, zelfs Pindakaas, Nutella e.d. kunt kopen en bij het appartement is een algemene keuken waar u opbergruimte heeft, een wasmachine staat er, verder alles wat men nodig kan hebben om zelf te koken indien gewenst.

In het appartement bevind zich een ruime 2 deurs koel- diepvries combinatie.

Op fiets- loopafstand van het appartement zijn enkele kleinere supermarkten m.n. de 7-Eleven heeft een vrij compleet aanbod voor Westerse mensen maar is ook populair onder de Thai.  Men vind er behalve vers vlees en groenten, bijna alles zoals in grotere supermarkten maar in kleinere verpakking.


6. Vervoer


Tijdens het overwinteren, wil je wat van het land zien en uitstapjes maken. Vervoer, ook openbaar vervoer moet veilig, goedkoop en toegankelijk zijn.

In Thailand kan je gaan en staan waar je wilt. Zowel het openbaar vervoer als taxi’s zijn ruim voorhanden. Zelfs de verste uithoeken van het land zijn met openbaar vervoer te bereiken. Thailand kent veel vliegvelden. Een binnenlandse vlucht is niet duur, veilig en efficiënt.

Het is ook gemakkelijk en goedkoop om zelf iets te huren.  Rien kan daarin adviseren en bemiddelen. Het is ook mogelijk om met Rien te overleggen voor een rondreis samen met hem als ervaren chauffeur.


7. Veiligheid


Het land waar je tijdens de winter verblijft, moet zeker veilig zijn voor de overwinteraar. Criminaliteit is wel het laatste waar je op zit te wachten. Thailand staat bekend als een veilig land voor toeristen. Dat neemt niet weg dat je ook als overwinteraar de normale voorzichtigheid moet betrachten.

In onze buurt is er geen criminaliteit, geen discriminatie, zijn er geen hangplekken van jongeren die je bang maken, is het verkeer best veilig, is de politie niet lastig en zijn flexibel. Er hangt geen dreiging zoals in Europa.


8. Vriendelijke bevolking


 Wanneer je geniet van je oude dag en naar exotisch land vertrekt om te overwinteren wil je daar zeker op je gemak voelen

De meeste toeristen kiezen voor Thailand vanwege de vriendelijke bevolking. Daarnaast hebben Thai veel respect voor oudere mensen. Senioren die besluiten in Thailand te overwinteren zullen zeker enthousiast zijn over de gastvrijheid, vriendelijkheid en respectvolle benadering door Thaise mensen.


9. Flora en fauna


Door het heerlijke klimaat zal je als overwinteraar veel buiten verblijven. Je wilt dan ook graag genieten van de natuur of stranden.

Thailand heeft een prachtige natuur die bekend is over de hele wereld. Mangrovebossen, pijnboombossen en de altijd groene jungles in het zuiden spreken tot de verbeelding.  In het zuiden is het landschap bergachtig en groen.  Langs de hele kustlijn ligt een strook met naaldbomen afgewisseld met Palmbomen die schaduw bieden mocht het u even wat te warm worden. Dan staan er stoelen opgesteld en kan er drank en eten worden aangeboden. Mocht u niets willen gebruiken en brengt u zelf wat mee, dan betaald u minder dan 1 Euro voor ’n ligstoel per dag.

In het Noorden en Westen waar de bergen en bossen nadrukkelijker aanwezig zijn, zitten veel wilde dieren. In het wild leven er tijgers, olifanten, beren, apen, tapirs, herten, gibbons en zelfs luipaarden. In de nationale parken komen meer dan 300 soorten zoogdieren voor. Thailand telt 79 nationale parken, 89 wildreservaten en 35 natuurreservaten. Thailand heeft ook nog eens vele eilanden en stranden die tot de mooiste ter wereld behoren.

Onze omgeving is ook heel kindvriendelijk.


Het strand en de eerst 50 meter in zee lopen gegarandeerd heel geleidelijk af en zijn ongevaarlijk voor kinderen. Geen Haaien! zelden kwallen maar als ze aanspoelen is het tijdens ruwe zee en in het regenseizoen.

Hier komen geen aanrandingen voor en zeker geen kindermisbruik, ook geen kidnappingen en zelfdodingen. Hier komen veel buitenlandse- en op Thaise feestdagen ook Thaise-families vakantie vieren.

Juli en augustus zijn ideaal om een surf cursus te volgen waar men planken en 'wet-suit's" verhuurt (op loop afstand van ons)


Toegankelijkheid voor mindervaliden


Alhoewel onze oranje studio en de bungalow niet specifiek ingericht zijn voor gehandicapten zijn ze wel erg toegankelijk.


De ingang aan de poort van de villa is een hellend vlak.


U kan met de auto binnen rijden tot vlak voor de deur van de bungalow.  Als de bungalow niet bezet is door een mindervalide dan kan u ook voor de deur van de oranje studio parkeren.


Mail of praat even op messenger met Rien om verder de aanpassingen aan uw persoonlijke behoeften te bespreken.  

Een goede website met uitleg en alle GPS-coordinaten van restaurants, winkels, ATM-terminals, ziekenhuis, benzinestations etc etc in de Rayong regio. 

316

BESTE  PLAATS

BESTE PRIJS  < >  KWALITEIT


Onze avondwandeling ... 

en dan een lekker fris biertje ...

met die nooit eindigende golving die straks de zon als het ware in zich op gaat slorpen  ...

dat was weer zo'n prachtige dag in het paradijs  ...


accessibility disabled persons


Although the orange studio and the bungalow are not specially equiped, they are easy accessable. 


The entrance to the villa is a slope.


You may enter the car until right before the door of the bungalow.  If the bungalow is not used by disabled you can enter your car until right before the door of the orange studio.


We suggest you mail or chat with Rien in order to discuss your personal needs.